Christine

Wie ben ik?

Ik ben Psychosynthese therapeut en heb nu mijn praktijk Helend Blauw.  Psychosynthese is een prachtige manier om de kwaliteiten en de kracht van mensen te gaan ontdekken. Stress, angst, fobie en andere klachten kunnen aan de orde komen. Ik maak ook gebruik van EFT, Emotional Freedom Technique, een krachtige techniek die gericht is op het wegnemen van blokkades. 

Mijn drijfveer is werken voor gelijkwaardigheid en gelijke rechten voor iedereen. Zo heb ik meer dan 20 jaar gewerkt voor ATD Vierde Wereld, een internationale Mensenrechtenbeweging die opkomt voor gelijkwaardigheid en strijdt tegen sociale discriminatie. Ook ben ik nu vrijwilliger bij Home Start en het Leger des Heils. Door deze ervaringen heb ik gezien hoe de stress van armoede een invloed heeft op de innerlijke wereld en op de manier hoe iemand naar zichzelf kijkt. Dit laatste motiveerde me om opnieuw te gaan studeren.

Bovendien ben ik echt geïnteresseerd in trauma’s, hun invloed, en ik besef dat onverwerkte trauma’s een risico van herhaling van generatie op generatie met zich brengt. Nu wil ik graag met mijn technieken vicieuze cirkels van trauma’s doorbreken.

Psychosynthese kijkt naar ieder persoon als een unieke combinatie van lichaam, geest en gevoelens.  Jij bepaalt het traject en niet andersom en jouw vraag staat centraal.  Ik ondersteun jouw zoektocht. Als jij op mijn pad komt zullen we samenwerken zodat jij jezelf kunt ontplooien en in jezelf thuiskomen.  Elk persoon heeft een uniek levensdoel en Psychosynthese is daarvoor een heel mooi middel om dit te ontplooien. Op die manier wens ik bij te dragen aan een betere samenleving. 

Ook jij hebt unieke talenten en levensgeschiedenis! Laten we samen op weg gaan zodat jij het beste van jezelf kan geven. 

Laat jouw energie van vreugde stromen!